نویسنده گزارش: سرکارخانم فرشته علیزاده
همایش امسال هم یک منوی شبیه به سال گذشته داشت، رئیس موسسه خبر از برگزاری دومین همایش مهربانانه برای سفیران مهربانی داده بود. همایش این دوره هم در فضایی نزدیک به کتابخانه ملی برگزار شد. موسسه به همه خیّرين و اعضا یک پیامک مشترک داده بود؛ «خیر گرامی، بدین وسیله از جنابعالی جهت شرکت در دومین همایش سفیران مهربانی دعوت بعمل می آید. مکان:… موسسه خیریه مهر امام هادی(ع)»

خوردنی ها و دیدنی ها
از ورودی سالن که وارد می شوی، سه نفر از خانم های همکار موسسه با پک های کاملا محتوایی منتظر مهمان ها بودند. کاغذ سفید، برگه نظر سنجی، یک نسخه از انیمیشن منحصر به فرد بابا، (همان انیمیشن معروف بهرام عظیمی که در سال گذشته در اولین همایش از آن رونمایی شده بود) و مهمتر از همه گزارش عملکرد دو ساله موسسه در یک بسته بندی دکمه دار تحویل مهمان ها می شد. یکی از قسمت های خوشمزه برنامه چای، نسکافه و سه مدل کیک وسوسه کننده بود. پای سیب، کیک شکلاتی به همراه چای در کنار میز سرویس برای مهمان ها آماده شده بود. از آن جایی که این موسسه عموما فعالیت هایش را در بستر اینترنت انجام می دهد، عموما اعضای موسسه ارتباط مجازی با هم دارند. بازه زمانی ساعت پانزده تا شانزده و سی دقیقه برای تجدید دیدار بین مهمان ها(خیرین) و البته خرید از بازاراچه خیریه بود. بازارچه محصول اشتغال آفريني موسسه طي يك سال گذشته بود محصولات آن توسط فرشته هاي كوچك تحت حمايت و يا خانواده هاي آنها توليد شده بود. از لیف بافتنی  و اسكاج دست ساز گرفته تا کیف های چرمی رنگ و ارنگ. بخش فروش محصولات فرهنگی هم قسمت جذابی از این نمایشگاه بود. لوازم التحریر با طراحی انیمیشن بابا. یکی از ابتکارهای موسسه در طراحی لوازم التحریر استفاده از تصاویر شخصیت های انیمیشن بابا بود. دفترهای تحریر با شخصیت دخترک و فرشته انیمیشن و همچنين كتاب روز حسين (ع) از جمله وسایلی بود که برای فروش در غرفه گذاشته شده بود. این قسمت با استقبال خوب مراجعه کنندگان مواجه شده بود. اما مهمترين بخش غرفه فروش شيريني های خانگي بود كه تحت مديريت موسسه توسط يك تيم از خانواده هاي ايتام توليد مي شود. شيريني ها واقعا تنوع  و كيفيت بالايي داشتند بطوريكه حدود 150 كيلو شيريني ارايه شده در غرفه تماما فروخته شد. اين شيريني ها در مدلهاي شكري كنجدي و كوكي شكلاتي با ماندگاري بالاي دوماه در فضاي اتاق و همچنين كيك خرمايي بودند.

یک وانت لباس، ده هزار تومان
یکی از موارد تحسین برانگیز برگزاری همایش به موقع (آن تایم) بودن آن است. این که راس ساعت چهار و نیم همه مهمان ها در سالن حاضر بودند و سرود ملی جلسه را رسمی کرد. قاری قرآن، برگزار کننده قسمت بعدی برنامه بود که انصافا هم گل کاشت، او آیه هایی از قرآن را که به انفاق و صدقه دادن بود، انتخاب کرد و بعد آیاتی که مربوط به حمایت از ایتام بود را خواند. کلیپ یاد آوری خاطرات اولین همایش سفیران مهربانی بخش بعدی برنامه بود تا این که کوروش علیانی، (مجری برنامه) نامه ای از یکی از خیرین را خواند. ماجرای نامه ـ كه توسط يكي از خيرين موسسه نوشته شده ـ روایت کسی است که در خانواده اي عادي زندگی می کرد و هر سال قبل از تحویل سال برای بچه های نیازمند لباس می خرید. سال 75 او تصميم ميگيرد تا با ده هزار تومان براي تعدادي از كودكان نيازمند لباس تهيه كند. قیمتی که در آن روزگار تنها می توانسته با آن چهار عدد شلوار بخرد. نگارنده نامه از مواجهه خودش با لباس فروش می گوید و خیرات لباس فروش و همکارانش که هرکدام از صنف لباس، خود کیسه ای لباس نو به او می دهند و او با یک وانت پر از لباس نو برای نیازمندان راهی منزل می شود و اشکی که گونۀ حضار در سالن همایش را در دومین همایش سفیران مهربانی،‌ نوازش می کند.

رویکردهای همچنان متفاوت موسسه مهر امام هادي ع (ماه)
موسسه خیریه ای که مسئول آموزش داشته باشد، مي تواند خدمات بهتري براي كودكان ارايه كند. موسسه خیریه ای که برای دانش آموزان و خانواده هایش کلاس های متفاوت برگزار کند. از نقاشی و کاردستی برای بچه ها گرفته تا کلاس های آشپزی، پختن انحصاری کیک حتی برای مهمانان دومین همایش سفیران مهربانی. خانم فردوسی، مسئول آموزش موسسه در مورد عملکرد آموزشی موسسه گفت و این که برای بچه ها و خانواده ها چند ساعت و نفر کلاس برگزار شده و این که می خواهند چه برنامه های دیگری برای روزهای بعد بچه ها و خانواده های تحت سر پرستی داشته باشند. برنامه بعدی پخش فيلم مستند هشت دقيقه اي از فعاليتهاي موسسه بود . اين مستند گذری بود بر برنامه های موسسه، از شروع به کار گرفته تا تصاویر بچه ها و کلاس هایشان، اردوهای جذاب و خنده های دل نشینی که دل هر مخاطبی را با خود می برد. کلاس های مادرانه و محل برگزاری کلاس و صدای آرامی که متن اطلاعات مربوط به تصاویر را برای مخاطب می خواند. همچنين در اين همايش نام ماه را بشكل اختصار (مهر امام هادي) از سوي مجري براي موسسه اعلام شد. الان ديگه وقت نماز شده بود و 45 دقيقه براي اقامه نماز جماعت و استراحت وقت اختصاص داده شد.

از مادر بزرگ یتیم نواز تا آرزویی شیرین
حضور مصطفی رحماندوست و صحبت های او به عنوان سخنران را می توان یکی از بخش های دومین همایش سفیران مهربانی دانست. او در ابتدا به یتیم نوازی امیرالمومنین(ع) و مدل رفتاری ایشان در مواجهه با ایتام اشاره کرد. وی در ادامه خاطره ای از مادر بزرگ اش تعریف کرد، از زن مهربانی که حبوبات و گوشت پحته را به خانه همسایه ها می برد و در حین صحبت کردن و خوش و بش کردن با خانم صاحب خانه در گوشه ای از خانه می گذاشت و بدون این که چیزی بگوید، از آنجا می رفت. رحماندوست در بخش های دیگر صحبتش به بحث نیازهای روحی و روانی ایتام اشاره کرد و گفت، به نظر من کمک به ایتام نباید در کمک های مادی و به اصطلاح پولی خلاصه شود. این که ایتام در بین خانواده های خیرین، حتی برای مدت کودکی حضور داشته باشند و بتوانند رابطه بین پدر و مادر و پدر و فرزندان را از نزدیک لمس کنند یکی از مورادی است که می تواند نقصان وجود پدر را در بین آن ها کم کنند.
حرف های آخری رحماندوست یک آرزوی شیرین بود که جمع سالن تا نشستن او روی صندلی اش تشویق او را رها نکردند؛ امیدوارم در این کشور و در هیچ جای دنیا هیچ آدم محتاجی نباشد و روزی برسد که ما برای این که بخواهیم به کسی کمک کنیم، زمان زیادی را بگردیم و در آخر هم نتوانیم کسی را برای کمک پیدا کنیم.

جادوگر سینمای ایران
وسطهای صحبت رحماندوست بود که آقای کارگردان فیلم محمدرسول الله(ص)، رسید. رحماندوست در بین صحبت هایش مکثی کرد و به او خوشامد گفت و بعد صحبت هایش را ادامه داد. بعد از مصطفی رحماندوست، کلیپی از شبکه ماهواره ای هدهد پخش شد. کلیپ تصویری گل نرگس، که موضوع آن با محوریت امام زمان(عج) بود. بعد از پخش کلیپ مشخص بود که مجری مهمان بعدی اش را شناخته و قرار است مجیدی به روی سن برود. مجیدی در ابتدای صحبت هایش با بیان اینکه نگاه خیر و اقدامات نیکوکارانه و کمک و حمایت از ایتام و مستمندان بسیار ارزشمند است و نزد خداوند متعال مقام و جایگاه بالایی دارد از این حرکت استقبال کرد. او در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به ساخت فیلم محمد رسوالله(ص) گفت: باعث افتخار است که هفت سال از عمرم را صرف پروژه ای با نام مقدس پیامبر عظیم الشان اسلام کرده ام. وی ادامه داد: وقتی که تاریخ را بررسی می کنیم و زوایای پنهان این شخصیت نورانی عالم هستی که در همه زمینه‌ها می تواند چراغ راه باشد با دقت نگاه می‌کنیم، متاسفانه آن جور که باید و شاید مقام ایشان نزد جهان، جهان اسلام و حتی شیعیان معرفی نشده است. ما نه در حق آن حضرت که در حق خودمان ظلم کرده ایم. آن طور که باید سیره ایشان را در فرهنگ و زندگی مان جاری نکرده ایم.
مجیدی در ادامه به نگاه دنیا به پیامبر اشاره کرد و گفت، این روزها در دنیا شاهد قرائت های زشتی از اسلام و پیامبر هستیم؛ اسلام نه تنها با این گونه قرائت ها هیچ رابطه و نسبتی ندارد بلکه سراسر دین رحمت است. متاسفانه در گوشه و کنار تاریخ این طور تعبیر شده که چون پیامبر یتیم بودند پس فقیر و محتاج بودند در صورتی که روایت ها داریم که وقتی پیامبر اسلام متولد شدند، پدر بزرگ ایشان کل مکه را طعام دادند. آنچه در مقام یتیم بودن مطرح است، نداشتن پشتوانه است. البته مسائل مالی نیز مطرح است. جامعه باید به سمتی برود که به گونه ای شان و منزلت آنها را حفظ کند و آنها را تحت حمایت خود قرار دهند. وی اظهار امیدواری کرد: انشاالله زمینه ای ایجاد شود که فرهنگ یتیم نوازی و حمایت از آنها در جامعه ما نهادینه شود و آنگونه که باید حق مطلب در این حوزه ادا گردد.
بعد از آقاي مجيدي جناب مهندس سليمي رئيس مجمع خيرين كل كشور نيز دقايقي در مورد لزوم افزايش فعاليتهاي خيريه در كشور و اينكه بسياري از خيرين از افراد عادي جامعه هستند صحبت نمودند.

سخنراني مديريت موسسه
بخش پاياني همايش سخنان آقاي محقق بود. ايشان در ابتدا از مادراني كه با وجود تمام مشكلات پس از فوت همسرشان  مسئوليتهاي تربيتي كودكان را بعهده ميگيرند و تشكر كردند و گفتند كه تربيت كودك همانند يك هواپيما نياز به دو بال پدر و مادر دارد و وقتي مادر تنها مي شود وظايف پدر را نيز بايد انجام دهد و اين در حاليستكه خود او نيز در بحران روحي قرار گرفته و اينجا جا دارد تا از اين مادران تشكر شود.
سپس به بيان بحرانهاي روحي كودك پس از از دست دادن پدر پرداختند. اين بحرانها عبارتند از از دست دادن غرور و ماهيت براي كودك، افسردگي و انزوا، جامعه گريزي و از دست دادن اعتماد به نفس. اين مشكلاتي است كه اغلب كودكان يتيم با آن دست به گريبانند و حل آن نيز از عهده خيريه ها خارج مي باشد و جامعه بايد براي حل اين مشكل كودكان دست به كار شود. مثلا معلم ها نبايد اول سال از بچه ها شغل پدرها را بپرسند و….. .اما در اين عرضه مهمترين وظيفه بر عهده هنر و ادبيات است. دقت كنيم كه قهرمان مهمترين آثار ادبي دنيا مانند اليور تويست، بينوايان، بابالنگ دراز و …. يتيم بوده اند و اين از به عمد از طرف نويسندگان بزرگ لحاظ شده است. موسسه بعنوان وظيفه اجتماعي خود اقدام به توليد انيميشن بابا با رويكردي خاص و كيفيت عالي نمود و اميدواريم اين حركت با حمايت هنرمندان و اصحاب رسانه ادامه پيدا كند.
در بخش ديگر صحبتها محقق بر ارايه گزارش يكسال گذشته  موسسه پرداخت و گفت: در اولين همايش سفيران مهرباني قول داديم كه براي كودكان كلاسهاي آموزشي برگزار كنيم و به لطف خدا و كمك خيرين موسسه تا كنون 100 نفر از فرشته هاي موسسه در كلاسهاي مهتاب حضور مستمر دارند. همچنين از 6 ماه قبل بخش اشتغال موسسه راه اندازي شده است كه ثمرات آنرا در غرفه خيريه موسسه دوستان مي توانند ببينند. در بخش ديگر صحبتها  محقق به خريد زميني براي موسسه در منطقه جمكران اشاره كرد. وي گفت كه اين زمين به كمك خیرين در متراژ 224 متر در منطقه اي مناسب خريداري شده است و كسانيكه مايل باشند مي توانند براي ساخت آن جهت برگزاري كلاسهاي ايتام و همچنين كارگاه هاي اشتغال براي خانواده ها همكاري نمايند.
در آخرين بخش صحبتها محقق به پاسخ دادن به سوالات حضار و همچنين بيان نظرسنجي هاي همايش سال گذشته پرداخت. ساعت 20 همايش به پايان رسيد و از همه ميهمانان دعوت شد تا براي صرف شام به سالن پذيرايي تشريف بياورند.

اين همايش با حمايت شركتهاي: امن افزار گستر شريف، حصين، همراه اول، بن ريل و سايان كارت برگزار شد. موسسه تشكر خود را از اين شركتها اعلام مي دارد. اميدارم تا موسسه با حمايت عزيزان بتواند در توجه هرچه بيشتر و درست نسبت به ايتام نقشي موثر را ايفا نمايد.