شلغم

خواص شلغم آنقدر زیاد است كه می‌توان گفت این گیاه برای هر دردی درمان است و اگر مردم می‌دانستند كه این گیاه چقدر فایده دارد، تمام باغچه های خانه خود را شلغم می كاشتند و هر روزه از آن استفاده می‌كردند .

شلغم مقوی است.

شلغم اشتها آور است.
شلغم سرفه را تسكین می‌دهد.

ترشی شلغم بهترین نوع ترشی است زیرا مقوی معده و روده ها و اشتها آور است.

آب شلغم قند خون را پائین می‌آورد.
اگر گلو درد دارید آب پخته شلغم را قرقره كنید.
خوردن آب شلغم درمان كننده جوش صورت است.

آنهایی كه حافظه ضعیف دارند حتما باید شلغم بخورند زیرا ثابت شده است كه حافظه را تقویت می‌كند.

شلغم شب كوری را درمان می‌كند.
شلغم بعلت داشتن ویتامین
B1 علاج كم خونی است.
شلغم برای رشد و نمو استخوانها مفید است
بنابراین زنان باردار و شیرده حتما باید از آن استفاده كنند .

زن حامله ای كه در مدت بارداری شلغم خورده باشد بچه اش زودتر رشد كرده ، زودتر حرف می‌زند و حتی زودتر راه می‌افتد و در مقابل امراض مقاومت بیشتری خواهد داشت .

آنهایی كه غده تیروئیدشان كم ترشح می‌كند باید حتما شلغم بخورند زیرا شلغم بعلت داشتن ید فراوان ترشحات غده تیروئید را تنظیم می‌كند .

شلغم مهمترین گیاه ضد سرطان است و حتی گسترش سرطان را متوقف می‌كند .

شلغم درمان بسیاری از بیماریهای پوستی است.
شلغم پخته بهترین دارو برای برونشیت است.
شلغم برطرف كننده سرفه است
.

شلغم نرم كننده سینه، معده و روده است. و بالاخره سعی كنید كه در فصل زمستان برای پیشگیری از سرماخوردگی و بیماریهای تنفسی اقلا ً چند بار در هفته شلغم بخورید . شلغم پخته بهترین صبحانه است . بدن را تمیز كرده و مواد سمی را از بدن خارج می‌سازد. همانطور که در بالا گفته شد آب شلغم خام خواص بیشتری از شلغم پخته دارد بشرطی كه معده شما را ناراحت نكند .

خواص شلغم از نظر احادیث : هیچکس نیست مگر آنکه رگی از جذام در او است و شلغم آنرا ذوب میکند و روایت شده که آن را در فصلش بخورید که هر دردی را از شما می برد.

خرمالو

 


خرمالو برای کودکان  میوه ای مفید محسوب می‌شود و در رشد و نمو آنها مؤثر است.

خرمالو سرشار از ویتامینA  و بتاكاروتن است. همچنین دارای مقدار قابل توجهی ویتامین های B1  ، B2  ، B3  و C می‌باشد. در ضمن این میوه خوش رنگ و خوش طعم دارای مواد معدنی ضروری برای بدن مانند كلسیم ، گوگرد ، آهن ، فسفر ، منیزیم  و پتاسیم است.

كلسیم در رشد كودكان و حفظ انرژی برای بزرگسالان مؤثر است. آهن عنصر اصلی خون سازی ، و پتاسیم اشتها آور و شستشو دهنده كلیه و كبد می‌باشد. این میوه در افراد مبتلا به نقرس و بیماری های كبدی و كلیوی بسیار مؤثر است.

موادقندی خرمالو شامل لوولز و گلوكز است و با آن كه مقدار آن 20 درصد است، برای مبتلایان به بیماری قند ، زیان بخش نیست.

خرمالو حاوی مقدار زیادی پكتین است. پكتین یكی از انواع فیبرهای محلول در آب است كه باعث كاهش چربی های خون می‌شود.

اسیدهای موجود در خرمالو عبارتند از: اسید مالیك، اسید سیتریك و اسید تارتاریك. سلولز موجود در خرمالو به طور نسبی كم است و از این نظر هضم آن آسان تر می‌باشد.

خرمالو دارای مقدار كمی تانن می‌باشد كه گاهی ممكن است موجب یبوست شود.

همان طور كه ذكر شد، خرمالو سرشار از ویتامینA است. چنانچه این ویتامین به مقدار كافی به بدن نرسد، نه تنها قدرت بینایی را كم می‌كند، بلكه باعث شكننده شدن پوست، ناخن و موها می‌شود. همچنین در میزان هوش و سلامت بدن نیز اختلال ایجاد می‌شود.

می توان از آب خرمالو برای درمان زخم ها استفاده كرد. همچنین این میوه برای آفت دهان و گلودرد بسیار مفید است. مصرف این میوه با ارزش به همه شما توصیه می‌شود.

منبع : کتب طب سنتی